opc_loader

      

ROBUUSTE MEUBELS VAN STEIGERHOUT

Wilt u een meubel met een natuurlijke en robuuste uitstraling? Dan is steigerhout als basismateriaal zeer geschikt !

Steigerhouten meubelen kenmerken zich door:

    # Solide materiaal

    # Robuuste uitstraling

    # Voor binnen en buiten

    # Diverse afwerkingsmogelijkheden

STEIGERHOUT

Steigerhout wordt gezaagd uit een snel groeiende dennenhoutsoort (vuren).Hierdoor heeft het zeer lange en flexibele vezels.De stammen worden verzaagd tot planken met een dikte van ongeveer 32 mm en een breedte van 200 mm. 

Het "splinteren" van steigerhout

Door de lange vezel ontstaan er bij dit steigerhout niet snel splinters.Als er al splinters ontstaan zijn ze vrij zacht en makkelijk te verwijderen.De steigerdelen zijn daarnaast gedroogd en fijn gezaagd.Nadat er van dit hout een meubel is gemaakt en geschuurd heeft u een stoer en functioneel bruikbaar meubel.

Behandelen van het hout

Gebruikte steigerdelen zijn altijd al aan weersinvloeden blootgesteld geweest en door kalk-,cement- en verfresten als het ware op natuurlijke wijze "geimpregneerd  ". Meubels gemaakt van nieuw steigerhout "werken"meer als meubels van gebruikt steigerhout dat al is uitgewerkt. Hierdoor kunnen er hier en daar nog wat scheuren en naden ontstaan wat niet misstaat bij een robuust en stoer  uiterlijk ! Niet behandeld zal het meubel na verloop van tijd vergrijzen.Behandelen is derhalve niet noodzakelijk maar wel aan te raden.

Behandelingsmogelijkheden

Olien, bijvoorbeeld white wesh olie-, lijnolie voor een mooie diepe glans

Beitsen diverse kleuren

Lakken transparant of bijvoorbeeld wenge'of eiken.

Krijten

Het binnenshuis gebruik van steigerhout

Steigerhout is ook uitstekend binnenshuis toepasbaar.Kasten,dressoirs,eethoeken,stoelen,salontafels,computermeubels/bureau's,banken, bedden,kinderkamers etc!  Bij gebruik binnenshuis zal het steigerhout wel wat meer werken door de geringe luchtvochtigheid/droogte. Er kunnen daardoor naden en krimpscheuren ontstaan de meubels worden mijn inziens allen maar mooier van.

Overige toepassingen

Daarnaast is het materiaal natuurlijk goed te gebruiken voor terrassen aan het strand of aan het water.

Kortom steigerhout is een duurzaame eigentijdse trend die zeker door het hergebruik van oude steigerdelen veel mensen doet aanspreken.